05-05-04

HET PROBLEEM VAN DE VERSTAANBAARHEID VAN VOLZINNEN A LA ALEXANDRA

Ooit - als ik me goed herinner moet dat ergens in de jaren tachtig of negentig van vorige eeuw geweest zijn - ooit dus heeft een Amerikaans-Britse onderzoeksgroep zich op kosten van de belastingbetaler onledig gehouden met het onderzoek naar de verstaanbaarheid van volzinnen en is daarbij tot de merkwaardige conclusie gekomen dat - als ik me niet vergis - negentig procent van de mensen en zoniet toch een overgrote meerderheid niet in staat zijn een zin met meer dan tien woorden te assimileren, zodat ik U op basis van deze studie vriendelijk doch met aandrang durf verzoeken klare en duidelijke taal te spreken en zo U de reden van dit verzoek niet begrepen heeft, wil ik nog wel eens herhalen dat ooit - als ik me goed herinner moet dat ergens .....

09:22 Gepost door zwangere maagd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Dan heeft u en dan heb ik een probleem erbij Want het lijdt geen twijfel dat zowel u als ik tot die zeldzame tien procent behoren die geen moeite hebben, niet alleen met het produceren van volzinnen van meer dan tien woorden, maar ook met het verstaan ervan, wat niet uitsluit dat wij omwille van de overblijvende negentig procent ons de moeite zouden kunnen getroosten het met minder woorden te zeggen en wie weet dan wellicht duidelijker zouden overkomen, maar anderzijds, waarom zouden we?

Gepost door: Alexandra | 05-05-04

ZEER GOED Kaas heeft gaten. hoe meer kaas, hoe meer gaten. hoe meer gaten hoe minder kaas. Dus hoe meer kaas zoveel te minder kaas. (maximum 8 woorden dus geen probleem zeker).(En alles zeer duidelijk).

Groeten

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 05-05-04

Begrepen !

Gepost door: Alexandra | 05-05-04

Mag ik zo vrij zijn ... ... om even de aandacht te vragen van beide achtenswaardige dames, teneinde hen met een zekere pedante maar toch goedbedoelde pose te wijzen op het feit dat het probleem waarvan zijn veronderstellen dat dit gecreëerd wordt door het produceren van volzinnen met meer dan tien woorden, dient voorkomen te worden teneinde de meerderheid van 90 % niet die richting uit te drijven dat onze woordenschat voor hen een onduidelijk klinkend klokkenluidersspel zou voorstellen, in se geen probleem is dat dient opgelegd te worden aan die ampele 10 %, doch integendeel dat de aanpak tot demystificatie van welgebouwde volzinnen dient overgelaten te worden aan de Staat, die via zijn Minister van Onderwijs zou moeten instaan voor het vastleggen van een definitief protocol tot verbetering van de opgelegde studies, zodat op en semi-lange termijn het algemeen niveau zodanig zou moeten stijgen dat het probleem van de zogenaamde volzinnen zich de facto oplost.
Simpel toch ?

Gepost door: lambikske | 06-05-04

Ik kan volgen Toch tot na het eerste puntje in de titel.

Gepost door: zwangere maagd | 06-05-04

Weet je, lief maagdeke, Voor mij was het al meer dan voldoende geweest als je een puntje had geplaatst achter het tweede woord in de titel van mijn vorige reactie.

Gepost door: lambikske | 06-05-04

Mag ik... ...even interveniëren?
Her Ladyship heeft gistermiddag een vispannetje gegeten met zuur ajuintjes en pickles. Moet ik mij nu ongerust maken?

Gepost door: lady rosita | 06-05-04

Awel, wat is het verschil tussen volzin en zinvol ? Weeral een probleem erbij !

Gepost door: Polle Tiek | 06-05-04

Lambikske, gij moogt. Maar als fatsoenlijk meiske zal ik me verzetten. Elke keer.

Gepost door: zwangere maagd | 06-05-04

De commentaren zijn gesloten.